Veelgestelde vragen


Antwoorden


Is er een minimumbedrag dat ik moet bijdragen?

Nee, iedereen helpt op zijn eigen manier, dat is juist het leuke van gezondelongen.nl. Wij zijn blij met elk initiatief en elke bijdrage aan ons doel!


Ik wil graag een anonieme donatie doen. Kan dat?

Ja dat kan. Als je een actie wilt steunen met een online donatie, is het niet verplicht om je persoonsgegevens in te vullen.


Komt mijn steun daadwerkelijk terecht bij het project dat ik wil helpen?

Ja. Je kiest zelf voor een project dat jij belangrijk of speciaal vindt. Het bedrag dat jij ophaalt, komt rechtstreeks ten goede aan het gekozen project.


Zijn er ook acties waar jullie tegen zijn?

Wij hopen op zo veel mogelijk originele, verrassende en effectieve acties. Maar we accepteren geen acties die kwetsend kunnen zijn voor (groepen) mensen of waarbij de wet wordt overtreden. Daarnaast moet je actie natuurlijk niet tegenstrijdig zijn met onze doelstelling, zoals bijvoorbeeld een rookactie. Het Longfonds heeft het recht dergelijke acties van de website te verwijderen. Als je twijfelt, kun je jouw idee altijd even aan ons voorleggen.


Hoe kan ik zelf een actie starten?

Simpel! Door op de knop 'Start je eigen actie' links op deze website te klikken.


Wat voor actie kan ik organiseren?

Je kunt een individuele actie doen of in groepsverband een actie organiseren. Klik hier voor voorbeelden van acties.


Kan ik ook een andere actie dan een sponsoractie organiseren?
Als je een inzamelingsactie wilt organiseren maar het is geen sponsoractie; zoals het organiseren van een veiling, een benefietconcert of een golftoernooi, dan denken we graag met je mee hoe je dit het beste kunt doen. Ook deze acties ondersteunen wij graag. Neem contact met ons op!

Krijg ik bij het organiseren van mijn actie ondersteuning van het Longfonds?

Wij zijn heel blij met iedere actie die wordt georganiseerd. En we zijn altijd bereid om met je mee te denken of om je advies te geven. De organisatie is aan de actievoerder(s) zelf. De naam van je actie mag ook niet suggereren dat het een actie is ván het Longfonds.


Kan ik informatie- of promotiemateriaal van het Longfonds ontvangen?

Jazeker. Onderaan de pagina 'Actietips' vind je meer informatie over het promotiemateriaal dat we hebben. Heb je interesse hierin, dan kun je dit via het contactformulier aanvragen. 


Waarom kan ik mijn actie niet verwijderen?

Dit kan niet omdat er eventueel donaties of reacties aan je actie gekoppeld zitten. Je actie kan daarom alleen door het Longfonds op inactief worden gezet. Dit kun je aangeven via het contactformulier.


Hoe weet ik dat mijn geld goed wordt besteed?

Onze organisatie heeft een CBF-Keur (www.cbf.nl). Uitsluitend goede doelen die verantwoord hun fondsen werven en hun inkomsten besteden, mogen het CBF keurmerk voeren. Het Longfonds was de eerste CBF gecertificeerde organisatie. Het CBF keurmerk garandeert de betrouwbaarheid van het Fonds.Totalen

410
Actievoerders
11
Projecten
21
Teams
326
Acties
3434
Donateurs
€ 107.444,84 totaal gedoneerd

Top donateurs

  • Tinus Bertrant
  • St. Sjema
  • Amphibius
  • Kim Grootelaar
  • Carla Zuiderwijk
  • Said Darkaoui
  • Show Rental
  • SV Marknesse
  • Donatie van de Zwengel n.a.v sponsorloop
  • JeZz-Dance