Kili- beklimmen voor kinderen met Astma

Kili- beklimmen voor kinderen met Astma

Amar gaat op 27 oktober de hoogste berg van Afrika beklimmen, en daarbij geld inzamelen voor kinderen met astma

Actievoerder
Amar Hayati
Doel
5895   5895 meter beklimmen
Streefbedrag
€ 500,00
Prestatiedatum
9-11-2012
gedoneerd
€ 632,00actiefoto

Kili- beklimmen voor kinderen met Astma

Met gezonde longen gaat ademen vanzelf. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland hebben 1 miljoen mensen een ongeneeslijke longziekte. Het Astma Fonds strijdt tegen ongeneeslijke longziekten. En wij willen longen van kinderen gezond houden. Want kinderen zijn onze toekomst. We zetten ons in voor gezonde scholen, willen voorkomen dat kinderen beginnen met roken en we financieren onderzoek naar een vaccin tegen astma.


Voor mij is de  beklimming van  Kilimanjaro een droom, een soort  levensdoel en een mooi sportief avontuur.  Deze droom begon op 1 april 2004. Deze dag was een zwarte dag uit mijn leven, vele denken bij 1 april aan flauwe grappen uithalen, zoiets had ik zelf ook in gedachten. Totdat ik wakker werd op intensive care . Kon niet geloven dat ik daar lag, 1 been gebroken op 3 plaatsen, andere been op 2 plaatsen 3de graadverbrandingen.  Dezelfde avond zag ik een rapportage op tv, en ging over te beklimmen van Kilimanjaro. Vanaf dat moment bleef mij t woord Kilimanjaro achtervolgen.

Nu na 8 jaar en 6 maanden is t zover.

Naast deze avontuur, wil ik een actie aan toevoegen. Namelijk geld inzamelen voor kinderen met astma. Wil je mij sponsoren of ondersteunen, dan kan dit op deze pagina.

Amar gaat de 7 daagse Machame Route doen. Deze route wordt over het algemeen beschouwd als één van de meeste gevarieerde en interessantste routes naar de top van Mount Kilimanjaro. Deze route is ideaal voor iedereen die kennis wil maken met de overweldigende natuur in het Kilimanjaro National Park. Een groot voordeel van deze route is dat zij zeer geleidelijk op gaat waardoor uw lichaam de tijd krijgt om te wennen aan de hoogte.

Tijdens de tocht wordt Amar ondersteund door een professioneel team bestaande uit een zeer ervaren gids, een kok die alle maaltijden verzorgt en dragers die alle benodigde spullen naar boven dragen en het kamp voor hem klaarzetten.

Tijdens de beklimming ziet u de meest spectaculaire landschappen voorbijkomen. U wandelt door tropisch regenwoud, alpine landschap, woestijn en eindigt vervolgens op de top in een arctisch klimaat waar neerslag alleen nog maar in de vorm van sneeuw of hagel valt.

Amar zal overnachten in tenten. Deze worden meegenomen door de dragers en dagelijks opgezet op prachtige kampeerplaatsen die hij onderweg tegenkomt. Er is geen mogelijkheid om te douchen tijdens de beklimming, maar elke ochtend en avond wordt er een bakje warm water bij de tent gebracht.

Er bestaat een grote kans dat u tijdens de beklimming last zult krijgen van de hoogte. De een merkt dit al bij 2500 meter, de ander pas bij 4500 meter, maar iedereen zal merken dat u vanaf 3000 meter sneller zal gaan ademhalen en het looptempo lager zal liggen vanwege het verminderde zuurstofgehalte. De meest effectieve remedie om hoogteziekte te voorkomen, is door uw lichaam te laten wennen aan de hoogte. Dat betekent langzaam lopen, alle onnodige inspanningen mijden, veel water drinken en alert zijn op de symptomen van hoogteziekte.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over de Kilimanjaro beklimming of Amar's uitdaging dan kunt u altijd kijken op www.makasatanzania.com of een mail sturen naar info@makasatanzania.com


Streefbedrag
€ 500,00
Huidig bedrag
€ 632,00
Nog nodig € 0,00
Startdatum 10-9-2012
Prestatiedatum 9-11-2012

Tussenstand

Gedoneerd
€ 632,00
Actie is afgelopen

Waardering

2 Stemmen

Top donateurs

  • ONS HUIS Reuver
  • Hans Tenten
  • amira&asmae farissi
  • habiba hayati
  • Levi's outlet Roermond
  • Jamal Hayati
  • Touria
  • monia farissi
  • assia
  • Jamila