De longen uit mijn lijf lopen voor het Longfonds in New York

De longen uit mijn lijf lopen voor het Longfonds in New York

New York 1-11-2015

Ik ben Fatima de Jonge en ik kom in actie voor het Longfonds, mijn actie is een half jaar geleden ontstaan toen mijn man getransplanteerd werd met nieuwe longen. Door de marathon in New York te lopen, hoop ik geld in te zamelen voor het Longfonds
Actievoerder
Fatima de Jonge
Streefbedrag
€ 3.250,00
Prestatiedatum
1-12-2015
gedoneerd
€ 3.320,00
toegezegd
€ 100,00De longen uit mijn lijf lopen voor het Longfonds in New York

New York 1-11-2015

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Fatima de Jonge-Koppers, geboren in Meppel en woon nu sinds 2003 in Marknesse. In 2001 heb ik mijn huidige man leren kennen. In de jaren 2001 tm 2009, voordat hij ziek werd merkte je niets aan mijn man. Mijn man heeft de ziekte Alpha 1, een erfelijke longziekte.

Alpha 1 is een ziekte die zich uit tussen je 30-40 levensjaar en uit zich door  benauwdheid, regelmatig longontsteking. Bij mijn man werd deze ziekte eind 2009 bekend. Met Alpha 1 maakt je eigen lichaam het eiwit antitrypsine niet of weinig aan daardoor ontstaat er onvoldoende bescherming tegen de enzymen en raken je longen sneller beschadigd.  Deze erfelijke ziekte kan ook andere organen beschadigen zoals je lever. Mijn man is jaren benauwd geweest, van gewoon lopen naar een scootmobiel om jezelf te verplaatsen, met zuurstofflessen 24 per dag,veel verschillende medicijnen, onderzoeken, in het ziekenhuis liggen en 8 weken revalideren in Haren.

Toen werden wij opgeroepen door het UMCG om aan een loting mee te doen voor ventielen, ja daar moet je voor worden uitgeloot omdat er niet genoeg geld is om zoveel ventielen te maken voor alle mensen die het nodig zijn.  Door deze ventielen krijg je meer lucht.  En ja mijn man werd uitgeloot voor een operatie om ventielen te laten plaatsen, helaas waren de longen van mijn man te kapot om dit uit te voeren, dit was een klap in ons gezicht.

Met de tijd ging mijn man achteruit, uiteindelijk had hij een longinhoudt van 17% dan  worden de dagelijkse/gezins dingen zoals: werken, jezelf verzorgen, auto rijden, op vakantie gaan en met onze zoon voetballen bijna onmogelijk, waardoor het gezinsleven er anders gaat uit zien.                                                                    

Uiteindelijk na jaren benauwd te zijn geweest is mijn man in 2014 op de wachtlijst gezet voor nieuwe longen.  Eind augustus 2014 werden wij gebeld door het UMCG!!  Er zijn nieuwe longen voor u, werd er gezegd aan de andere kant van de telefoon en dat is wel heel erg schrikken.  Voor die tijd heb je het er wel over en lijkt het zo gedaan, natuurlijk wil je beter ademen en niet meer benauwd zijn maar zo'n operatie is wel erg spannend en risicovol. 

Nu een half jaar verder was het de moeite waard!!  Je hebt je leven weer terug, dat is niet voor te stellen maar wat een verschil.  Wij weten dat in actie komen erg belangrijk is, er zijn nog zoveel mensen die dit ook nodig zijn, om weer te leven en vrij te kunnen ademen. Maar daar is geld voor nodig. Ook is het van belang dat er meer mensen zich opgeven als donor, daar help je veel mensen mee die nog op de wachtlijst staan voor nieuwe longen en andere organen.

Mijn actie is ontstaan nadat mijn man is getransplanteerd, de artsen zeiden toen dat mijn man rekening moest houden met 1 jaar herstel, toen heb ik mijzelf 1 jaar de tijd gegeven om te trainen voor de Marathon 1-11-2015 in New York.  

Nu zijn wij een half jaar verder en met mijn man gaat het voorspoedig en ik ben super gemotiveerd, train 3 x per week en train ook 1 x per week onder begeleiding en dat gaat zeer goed.                                                             Door onze moed zijn wij zover gekomen en wil ik de longen uit mijn lijf lopen voor het longfonds.                                                                            

Met deze actie hoop ik geld in te zamelen voor de mensen die niet vrij kunnen ademen, voor heel veel mensen is het gelukkig normaal om vrij te kunnen ademen maar het is een droom van iedereen met een longziekte: dat kapotte longen weer gerepareerd worden door bijv:                        

*Stamcellen (waar nog veel onderzoek voor nodig is) *Ventielen   *Vaccin tegen Astma, daarvoor is veel onderzoek nodig en het is kostbaar.                                                      

Ik dank u voor het lezen van mijn verhaal en ik hoop dat ik u heb overtuigt om samen met mij deze  actie waardevol te maken voor de mensen met een longziekte.                                                                

Helpt u ook mee om deze droom waar te maken?                               


Streefbedrag
€ 3.250,00
Huidig bedrag
€ 3.320,00
Nog nodig € 0,00
Startdatum 30-3-2015
Prestatiedatum 1-12-2015

Tussenstand

Gedoneerd
€ 3.320,00
100% voltooid

Waardering

22 Stemmen

Top donateurs

  • SV Marknesse
  • collectebus in de Kapsalon
  • Vink Fruitboerderij
  • MINISTRY OF BEAUTY
  • Bloemen Petersen
  • A van Dijk
  • Mark en Tineke
  • Firma Postuma
  • Koops Beheer bv.
  • De Vries & Partners