JeZz-Dance organiseert: Zumbathon® event voor het Longfonds

JeZz-Dance organiseert: Zumbathon® event voor het Longfonds

Lees het verhaal van Jorrit met CHD op www.jezz-dance.nl/longfonds
Actievoerder
Jessica Boden
Streefbedrag
€ 750,00
gedoneerd
€ 1.189,00JeZz-Dance organiseert: Zumbathon® event voor het Longfonds

" Hoi, ik ben Jorrit (foto hierboven), en ik ben pas een paar maanden oud.

Toen ik net 20 weken oud was in de buik van mijn mamma Brenda, ontdekte de dokter dat ik een gat in mijn middenrif had zitten. Dit heet congenitale hernia diafragmatica (CHD)Het gat kan tot gevolgen hebben dat onder andere je lever, je maag en je darmen opeens door het gat naar je borst gaan en dus niet op de normale plaats blijven zitten. Het gevolg hiervan is dat er geen ruimte is voor je longen, die dus ook niet kunnen groeien. Ik had daardoor 20% kans om te overleven.

Om te kunnen overleven ben ik in de buik van mijn mamma geopereerd en is er een buisje in mijn luchtpijp geplaatst die ervoor zorgde dat er geen vocht meer in en uit mijn longen kon stromen. Je longen ontwikkelen ook longvocht dus hiermee hoopten we dat mijn longen zouden kunnen groeien. Dit pijpje is voor mijn geboorte er weer uitgehaald.Toen ik geboren ben, ben ik gelijk geopereerd en zijn mijn organen zo’n beetje op de goede plek terug gezet. Ook heb ik een soort plaatje tussen mijn bovenlichaam en onderlichaam gekregen, bij mijn middenrif, wat een scheiding maakt tussen mijn organen. Daarnaast ben ik aan een trilapparaat gelegd wat mijn longblaasjes stimuleerden om te groeien, zodat ik beter kon gaan ademen.

Ik heb een paar maanden na mijn geboorte nog in verschillende ziekenhuizen gelegen. Eerst in Leuven, waar een buisje in mijn luchtpijp is geplaatst, en waar ik ben geboren. Daarna in het WKZ en daarna in Gorinchem. Uiteindelijk mocht ik naar huis en krijg ik nog steeds eten via een slangetje omdat ik nog steeds niet goed kan eten.

20% kans om te overleven is heel weinig dus ik heb heel veel gelukt gehad tot nu toe. Nog steeds ben ik aan het opkrabbelen van al het gedoe om mij heen. En daarnaast heeft dit allemaal ook gevolgen voor mijn toekomst, zoals dat ik misschien niet kan sporten en dat ik nog wel een paar keer geopereerd moet worden om steeds weer het gat in mijn middenrif te dichten. Net als ik zijn er nog heel veel andere kindjes (rond de 12 per jaar) die ook deze ziekte krijgen tijdens dat ze in de buik zitten van hun mamma. Om de kans dat ze het overleven groter te maken is er geld nodig om onderzoek te doen hiernaar. "

Het Longfonds wil kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor mensen met een ernstige longziekte. Om geld in te zamelen voor dit goede doel organiseert JeZz-Dance op maandag 03 november 2014 een twee uur durende Zumba® marathon, Zumbathon® voor het Longfonds. Met als doel om 2 uur lang te dansen zoals in een Zumba® Fitness les en geld in te zamelen voor het Longfond.. Dans jij ook mee voor dit goede doel?

www.jez-dance.nl/longfonds


Streefbedrag
€ 750,00
Huidig bedrag
€ 1.189,00
Nog nodig € 0,00
Startdatum 14-10-2014

Tussenstand

Gedoneerd
€ 1.189,00
100% voltooid

Waardering

1 Stem

Top donateurs

  • JeZz-Dance
  • S. Wiezer
  • Jessica Boden