Een actie voor het Longfonds van Marcel Van Hooijdonk

Een actie voor het Longfonds van Marcel Van Hooijdonk

Iedereen verdient gezonde longen, daarom steunt Marcel Van Hooijdonk het Longfonds. Zo veel mogelijk geld op halen voor het Longfonds is het doel. Helpt u mee om dit te bereiken? Kijk ook eens op https://acties.kwf.nl/marcelvanhooijdonksteuntkwf
Actievoerder
Marcel Van Hooijdonk
Streefbedrag
€ 200,00
gedoneerd
€ 16,00Blog

 

Filmpje van het Longfonds

woensdag 20 december 2017 12:23

Klik op de link en bekijk het filmpje van het Longfonds!

http://www.youtube.com/watch?v=IcFLjP4mrVs

 

Top

Longfonds organiseert zangevenement

maandag 13 november 2017 14:28

13-11-2017

Het zangevenement genaamd Ademnoot wordt georganiseerd door het Longfonds samen met Philips. Dit muzikale evenement zal plaatsvinden op zaterdag 17 februari 2018. Het doel van Ademnoot is aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en om longonderzoek te steunen. Deze avond zal er een koor gevormd worden door duizenden zangliefhebbers. Trijntje Oosterhuis en Edsillia Rombley zingen ook tijdens Ademnoot. Voor zangers en  zangeressen zijn gezonde longen erg belangrijk om te kunnen zingen daarom is er gekozen voor een zangevenement. De tickets voor Ademnoot zijn via internet te bestellen.

In Nederland zijn er ruim 1 miljoen mensen die een ongeneselijke longziekte hebben. Deze mensen kunnen zeer moeilijke ademhalen. Er sterven nog steeds duizenden mensen per jaar aan een longziekte. Om aandacht hiervoor te vragen heeft het Longfonds samen met Philips Ademnoot georganiseerd. Hier laat heel zingend Nederland actief hun stem horen in de strijd tegen longziekte.

Ademnoot vind plaats in het Klokgebouw in Eindhoven op 17 februari 2018. Het Klokgebouw wordt omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal waar orkestleider Stephan Geusebroek zorgt voor een prachtig arrangement met een megakoor. Het idee van een megakoor komt van Choir Choir Choir. Edsillia Rombley vraagt iedereen met een passie voor zingen te komen naar dit evenement.

Hilda is 52 jaar oud een heeft de longziekte COPD. Zij is een van de zangeressen tijdens Ademnoot. Ze zong jarenlang in een hobbyband maar kan dit niet meer door haar ziekte. Wanneer Hilda naar buiten wil is zij afhankelijk van haar scootmobiel. Ook krijgt Hilda extra zuurstof wanneer zij sport of zichzelf inspant. Traplopen voelt voor haar als een bergbeklimming waarnaar zij lang op adem moet komen.

Nancy is 27 jaar oud en zingt ook mee tijdens Ademnoot. Ze heeft een ernstige vorm van Astma die haar dagelijks leven behoorlijk beïnvloed. Ze kan niet werken omdat ze afgekeurd is vanwege haar longziekte. Zingen blijft een grote passie van haar.

Edsilia Rombley verteld dat haar jongste dochter een week lang  in het ziekenhuis heeft gelegen met een longontsteking. Hierdoor beseft ze hoe belangrijk het is om gezonde longen te hebben.

Het Longfonds zet zich in voor gezonde lucht en gezonde longen. Ook Philips helpt hieraan mee. Philips en het Longfonds hebben al een jaren lange samenwerking als het gaat om het belang van schone lucht en schone longen. Samen gaan ze opzoek naar oplossingen en innovaties die het leven van patiënten met een longziekte kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door zuurstoftherapie, beademingszorg en respiratoire toedienen van medicatie.

Het evenement Ademnoot wat georganiseerd wordt door het Longfonds samen met Philips vind plaats op zaterdag 17 februari 2018 in het Klokgebouw in Eindhoven. Door middel van zang longziekte de wereld uit helpen. Samen met Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley. De tickets voor Ademnoot zijn online verkrijgbaar.

Bekijk het filmpje!

http://www.youtube.com/watch?v=K_giZ3laf6g

Top

Er is ook ontstekingseiwit gevonden in de longen van ex-rokers

dinsdag 31 oktober 2017 12:36

2-10-17

Het ontstekingseiwit, fstl1 werd al gevonden in de longen bij mensen met reuma en COPD, maar uit onderzoek blijkt nu dat rokers en ex-rokers een hoge concentraties van het eiwit in hun longweefsel hebben. Het onderzoek werd uitgevoerd door Navessa Padma Tania en werd gefinancierd door het Longfonds.

De productie van fstl1 in de longen speelt een rol bij ontstekingen en slecht weefselherstel bij COPD.  Mogelijk kan er in de toekomst een medicijn worden gemaakt tegen COPD met behulp van de kennis over het ontstekingseiwit fstl1. Bij COPD is het probleem dat het longweefsel erg slecht herstelt. De rol van het ontstekingseiwit lijkt hierin erg groot door dat dit de groeifactor BMP remt. BMP is belangrijk voor het weefselherstel. Fstl1 remt als het ware het herstel.

Ook is fstl1 een ontstekingsbevordelijke stof. Hoe meer fstl1 in de longen, des te minder effectieve ontwikkelingen in de bloedvaten van de longen. Dit brengt de klachten van COPD met zich mee.

Rokers hebben het eiwit fstl1 met  verhoogde concentratie in hun longen. Hierdoor hebben zij meer kans om COPD te krijgen. Wanneer je rookt breng je onomkeerbare schade toe aan de longen.  

Top

Medicijn tegen taaislijmziekte in het basispakket

donderdag 26 oktober 2017 10:19

26-10-2017

Den Haag – Voor de mensen met taaislijmziekte is er goed nieuws. Het medicijn Orkambi wordt vanaf 1 november opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft er voor gezorgd dat dit mogelijk gemaakt kon worden. Er moest veel onderhandeld worden over de prijs van het medicijn. Uiteindelijk zijn beide partijen er uitgekomen. De details over de onderhandelingen mogen niet naar buiten gebracht worden.

Er hebben ruim 1500 Nederlanders met taaislijmziekte baat bij het medicijn, wordt geschat. Het medicijn kan de ziekte niet genezen, het kan het leven van de patiënten wel gemakkelijk maken.

Er waren al eerder onderhandelingen tussen de fabriek die de medicatie maakt en Edith Schippers, helaas werden er geen beslissingen genomen tijdens deze onderhandelingen. De vraagprijs van de fabriek was 170.000 euro per patiënt per jaar. Dit vond de overheid een te hoge prijs in verhouding tot de effectiviteit van het medicijn.

Top

Tussenstand

Gedoneerd
€ 16,00
Actie is afgelopen

Top donateurs

  • Marcel van Hooijdonk
  • Laura Van Beek
  • Rein Jas